MENUKORT

Ala carte

2 retter 289,-
3 retter 359,-
3 retter og ost 464,-
3 retters teatermenu 389,- (se nederst)


FORRETTER
Friteret kulmule - Citron vinagrette - Syltede skalotteløg – Kørvel

Kalveskanks terrin - Pære pure - Valnød - Crumble

Høbagt kartoffel - Rygeost - Radise - Karse (Vegetar)

HOVEDRETTER
Laks - Tyttebær - Muslingsauce - Timian

Bryst og lår af unghane - Jordskok - Blanquette sauce

Selleri mille feuille - Trøffel - Brunet smør (Vegetar)

- Alle hovedretter serveres med kartofler à part

DESSERTER
Chokolade mousse - Appelsin sorbet - Krokant - Brændt hvid chokolade

Panna Cotta - Ananas-Iscreme - Kondenseret mælk

"Cheese and accessories" 3 slags ost med sødt, salt og sprødt + 25 kr



OLIVER! TEATERMENU
Ved ankomst
Gruel/vælling
Lavet af brunet smør og havre

Forret
Cod, Kippers and potatoes
Torsk og røget kippers i luftig kartoffel kompot
Syltet selleri - Citron pure - Malt crumble - Dild olie
Syrnet fløde - Kartoffel chips

Kippers er en traditionel britisk ret bestående af en hel sild der er halveret saltet og røget over svag varme hvilket giver silden en unik og smagfuld karakter, retten blev skabt af fiske fabrikant John Woodger i 1843 da man af mangel på køl fik et produkt med lang holdbarhed. Traditionelt spises kippers på ristet brød med smør til morgenmad, men fiskene kan også tilsættes saucer, tærter og æggekager for at give smag til retten.

Hovedret
Beef and Guinness stew
Langtids braiseret oksesteg
Confiteret gulerod - Karamelliseret løgpure - Gulerodscrudite
Sauce med Guinness øl - Sennep
Timian - Baked beans

Stew er en gryderet hvor ingredienserne er kogt og serveret i den resulterende sauce, hvert land har deres egen stew/gryderet med smag og præg af hvor i verden den er lavet. I England bliver den lavet med mørk øl, sennep og kan tilsættes worchestersauce eller HP sauce samt baked beanes

Dessert
Cold Jelly and custard
Vanilje creme med gele af hindbær
Havre crumble - Friske hindbær - Kondenseret mælk
Hindbær sorbet - Brændt hvid chokolade

Cold jelly and custard er en engelsk dessert lavet på æg og mælk serveret med frugtgele, retten er blevet spist i alle samfundslag siden middelalderen da alle havde adgang til æg, mælk og frugt. Op igennem tiden er den også blevet serveret på restauranter i en forfinet udgave. Nævnt i Food, Glorious food fra Oliver! the musical 1960 skrevet af Lionel Bart.


kr. 389,-

MENUKORT

Ala carte

2 retter 289,-
3 retter 359,-
3 retter og ost 464,-
3 retters teatermenu 389,- (se nederst)


FORRETTER
Friteret kulmule - Citron vinagrette - Syltede skalotteløg – Kørvel

Kalveskanks terrin - Pære pure - Valnød - Crumble

Høbagt kartoffel - Rygeost - Radise - Karse (Vegetar)

HOVEDRETTER
Laks - Tyttebær - Muslingsauce - Timian

Bryst og lår af unghane - Jordskok - Blanquette sauce

Selleri mille feuille - Trøffel - Brunet smør (Vegetar)

- Alle hovedretter serveres med kartofler à part

DESSERTER
Chokolade mousse - Appelsin sorbet - Krokant - Brændt hvid chokolade

Panna Cotta - Ananas-Iscreme - Kondenseret mælk

"Cheese and accessories" 3 slags ost med sødt, salt og sprødt + 25 kr



OLIVER! TEATERMENU
Ved ankomst
Gruel/vælling
Lavet af brunet smør og havre

Forret
Cod, Kippers and potatoes
Torsk og røget kippers i luftig kartoffel kompot
Syltet selleri - Citron pure - Malt crumble - Dild olie
Syrnet fløde - Kartoffel chips

Kippers er en traditionel britisk ret bestående af en hel sild der er halveret saltet og røget over svag varme hvilket giver silden en unik og smagfuld karakter, retten blev skabt af fiske fabrikant John Woodger i 1843 da man af mangel på køl fik et produkt med lang holdbarhed. Traditionelt spises kippers på ristet brød med smør til morgenmad, men fiskene kan også tilsættes saucer, tærter og æggekager for at give smag til retten.

Hovedret
Beef and Guinness stew
Langtids braiseret oksesteg
Confiteret gulerod - Karamelliseret løgpure - Gulerodscrudite
Sauce med Guinness øl - Sennep
Timian - Baked beans

Stew er en gryderet hvor ingredienserne er kogt og serveret i den resulterende sauce, hvert land har deres egen stew/gryderet med smag og præg af hvor i verden den er lavet. I England bliver den lavet med mørk øl, sennep og kan tilsættes worchestersauce eller HP sauce samt baked beanes

Dessert
Cold Jelly and custard
Vanilje creme med gele af hindbær
Havre crumble - Friske hindbær - Kondenseret mælk
Hindbær sorbet - Brændt hvid chokolade

Cold jelly and custard er en engelsk dessert lavet på æg og mælk serveret med frugtgele, retten er blevet spist i alle samfundslag siden middelalderen da alle havde adgang til æg, mælk og frugt. Op igennem tiden er den også blevet serveret på restauranter i en forfinet udgave. Nævnt i Food, Glorious food fra Oliver! the musical 1960 skrevet af Lionel Bart.


kr. 389,-